Magyar ételek

Egyéb







Gomba vadasan

A répákat meg a hagymát sóval, babérlevéllel, borssal, néhány csöpp ecettel és annyi vízzel, amennyi ellepi, fedő alatt puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és a levét félretesszük. A zöldségeket és a kockacukrot egy evőkanál zsírban megpirítjuk, meghintjük liszttel, barnára pirítjuk, majd fölengedjük a félretett lével, citromlével ízesítjük, tejföllel gazdagítjuk. A gombát megtisztítjuk, és nagysága szerint félbe vagy négy részre vágjuk, és 1 evőkanál zsírban egy kissé megpároljuk. Hozzákeverjük az áttört zöldséges vadasmártást, és zsemlegombóccal körítve tálaljuk.

Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 2 sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 1 petrezselyemgyökér
- 3 szem kockacukor
- 2 evőkanál zsír
- 2 kanál liszt
- 1/2 citrom
- 2 dl tejföl
- só, babérlevél, szemes bors, ecet


A közzététel dátuma: 2008-12-03



 1 

Összesen: 21 db




Magyar ételek
Gombás ételek


Látogatók száma: 687099