Magyar ételek

Egyéb







Bajai halpaprikás

A megtisztított pontyot 4 cm széles szeletekre vágjuk, megsózzuk, és egy zománctálban félretesszük. A finomra vágott hagymát zsírban megpároljuk, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, és egy kevés vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a halszeleteket az alatta levőlével, tejévei és ikrájával együtt. Lefedve lassan, 50 percig pároljuk. Félidőben beletesszük a fölszeletelt paprikát és paradicsomot. Amikor a hal majdnem puha a tejfölt a liszttel szép simára keverjük, és a halra öntjük. A tejföl belekeverése előtt a halszeleteket lapáttal kiszedjük, mert a mártás keverése közben a halszeletek összetörnének. Visszarakjuk a halszeleteket és összeforraljuk. Apró galuskát adunk hozzá.

Hozzávalók:
- 1 kg ponty
- 2 dkg só
- 8 dkg zsír
- 10 dkg vöröshagyma
- 1 dkg pirospaprika
- 2 zöldpaprika
- 1 paradicsom (télen lecsó)
- 3 dl tejföl
- 3 dkg liszt


A közzététel dátuma: 2009-09-28



 1 

Összesen: 43 db




Magyar ételek
Halak


Látogatók száma: 687117