Magyar Ă©telek

Egyéb







Balatoni töltött ponty

A pontyot alaposan megtisztítjuk, belső részét kiszedjük. Tölteléket készítünk a csirkehúsból, 2 tojásból, az áztatott zsemléből, a vöröshagymán megpárolt 20 dkg gombából, 6 tojássárgájából, 5 dkg vajból. Elkeverjük, és a hal hasüregébe töltjük. Mártást készítünk, melyhez 8 dkg olvasztott vajat, 3 dkg lisztet elkeverünk, föleresztjük 5 dl húslevessel, teszünk bele 5 dkg párolt gombát, az apró kockára vágott savanyú uborkát, a zúzott fokhagymát, 2 kanál vágott zöldpetrezselymet, l felvágott póréhagymát, 2 citrom levét, egy kevés - halakhoz készített - fűszerkeveréket. Rövid ideig főzzük. A halat beburkoljuk vajas alufóliába, s hátára fektetve l óra hosszat sütjük. Amikor elkészült, előmelegített tűzálló tálra tesszük, és a forrómártást külön kínáljuk.
 
Hozzávalók:
- 1,5 kg ponty
- 15 dkg csirkehĂşs
- 1 zsemle
- 25 dkg gomba
- 2 vöröshagyma
- 2 tojás
- 6 tojássárgája
- 15 dkg vaj
- 2 kanál liszt
- 5 dl hĂşsleves
- 1 savanyĂş uborka
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 póréhagyma
- 2 citrom
- 2 dl tej
- só, bors, zöldpetrezselyem, fűszer keverék

A közzététel dátuma: 2009-10-01



 4 

Összesen: 43 db




Magyar Ă©telek
Halak


Látogatók száma: 733831