Magyar ételek

Egyéb







Bodrogi csukapörkölt

A halakat gondosan megtisztítjuk. Sűrűn bevagdaljuk, és kétujjnyi széles darabokra vágjuk. A hagymákat apróra vágjuk, és egy kevés olajban üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, megforgatjuk benne a haldarabokat, megsózzuk, borsozzuk, beletesszük a hámozott, karikára vágott burgonyát, a piros csöves paprikát, a paradicsomot, a feldarabolt zöldpaprikát, a paprikakrémet, a zúzott fokhagymát. Vízzel és vörösborral felengedjük, és kb. 35-40 percig pároljuk. Ha túl hosszú lenne a leve, tálalás előtt forraljuk le, és rövid lével adjuk asztalra.
 
Hozzávalók:
- 1,5 kg csuka (vagy ponty)
- 20 dkg vörös hagyma
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 burgonya
- 1 csöves pirospaprika
- 1 evőkanál paprikakrém
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 1 dl vörös bor
- törött bors, só

A közzététel dátuma: 2009-10-03



 6 

Összesen: 43 db




Magyar ételek
Halak


Látogatók száma: 683844