Magyar Ă©telek

Egyéb







Fogasszeletek molnárné módon

A halat megtisztítjuk, filézzük, a bőrét lefejtjük. A filékből kb. 5 cm széles szeleteket vágunk, megsózzuk és letakarva kb. 30 percig pihentetjük. Egy serpenyőben zsírt vagy olajat forrósítunk; a halszeleteket lisztben megforgatjuk, és a forró zsírban mindkét oldalukat szép rózsaszínűre sütjük. A megsült halszeleteket melegített tálra rendezzük, mindegyikre rakunk egy citromszeletet. A vajat felolvasztjuk, lassan mogyoróbarnára sütjük. Ekkor megsózzuk, citromlevet keverünk bele, és a halszeletekre öntjük. Vajas burgonyával tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg fogas vagy süllő
- 5 dkg liszt
- 2 dkg
- 20 dkg vaj
- 2 citrom
- 20 dkg zsĂ­r (vagy olaj)
- 1 g törött bors
- sĂł

A közzététel dátuma: 2009-10-08



 11 

Összesen: 43 db




Magyar Ă©telek
Halak


Látogatók száma: 702008