Magyar Ă©telek

Egyéb







Fűszeres tűzdelt ponty

A halat megtisztítjuk, fejét levágjuk, gerincére merőlegesen, mindkét oldalán, éles késsel bevagdaljuk. A margarint elkeverjük a 3 gerezd tört fokhagymával, a finomra vágott zellerzölddel, a zöldpetrezselyemmel, sóval, törött borssal és citromlével. A hal törzsén vágott nyílásokba tömködjük. Tűzálló tálra állítjuk; tetejét paprikás liszttel meghintjük. Néhány darabka vajat teszünk rá, és forró sütőben 30 percig sütjük. Két gerezd törött fokhagymát elkeverünk 2 dl tejföllel, a halra öntjük, és még 10 percig sütjük. Főtt burgonyát adjunk hozzá.
 
Hozzávalók:
- 1 ponty (kb. 1,20 kg-os)
- 10 dkg margarin
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 szál zellerzöld
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- sĂł, bors
- 1/2 citrom leve
- 1 késhegynyi pirospaprika
- 3 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 kanál liszt

A közzététel dátuma: 2009-10-09



 12 

Összesen: 43 db




Magyar Ă©telek
Halak


Látogatók száma: 720291