Magyar Ă©telek

Egyéb







Manduláshal

A halakat (vagy egy nagy halat) megtisztítjuk, kívül. belül ruhával 'megtöröljük (lehet csuka, süllő stb.). Lisztben elkeverjük a sót; törött borsot, s ebben megforgatjuk a halat. Serpenyőben felforrósítjuk a margarint, majd a halat - nagyságától függően - mindkét felén 6-6 vagy 8-8 percig sütjük. Előmelegített tűzálló tálra rakjuk. A hámozott mandulát szárazon pirítjuk meg egy serpenyőben, majd vékonyka szeletekre vágjuk. A halsütésből megmaradt margarint a citrom levével ízesítjük, a tálra rakott halra locsoljuk, majd megszórjuk a pirított mandulával.
 
Hozzávalók:
- 1,2 kg-os fehér húsú hal (vagy 3 db 40 dkg-os)
- 5 dkg margarin
- 10 dkg hámozott mandula
- 1/2 citrom leve
- 5 dkg liszt
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2009-10-17



 20 

Összesen: 43 db




Magyar Ă©telek
Halak


Látogatók száma: 710047