Magyar ételek

Egyéb







Mustáros kapros ponty

A halszeleteket megsózzuk; 2-3 gerezd fokhagymával bedörzsöljük; meglocsolgatjuk 1 citrom levével, és 1-2 óráig hideg helyen pácoljuk. A majonézt összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal, egy kevés porcukorral, a citromlével, a mustárral, a kaporral, a zöldpetrezselyemmel. A halszeleteket teflon serpenyőben nagyon kevés olajban kisütjük; tálra rakjuk, meghintjük zöldpetrezselyemmel, majd citromkarikákkal díszítjük és a hideg mártással tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 8 szelet ponty-, vagy amur- vagy busaszelet
- 2 citrom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 tubus majonéz
- 1 dl tejföl
- 1 kevés cukor
- 1 kanál mustár
- 1 nagy csomó zöldpetrezselyem
- 1 evőkanál vágott kapor
- 1 dl olaj
- só, törött bors, citromlé

A közzététel dátuma: 2009-10-19



 22 

Összesen: 43 db




Magyar ételek
Halak


Látogatók száma: 687124