Magyar ételek

Egyéb







Süllő fehérbor-mártásban

A 80 dkg fogas- vagy sülő-filét bőre nélkül, kiszálkázva, egy vajjal kikent edénybe megsózva belehelyezzük, 2 dl borral leöntjük és 1-2 szelet hagymával 15 percig pároljuk. Ezután egy 3 literes lábasban, 3 dl tejszínt 4 tojássárgájával, egy kiskanál sóval jól összekeverünk, melyet egy másik nagyobb lábasszer6 edénybe belehelyezünk; amelybe kb. 4 ujjnyi vizet öntünk. így folytonos keverés mellett felfőzzük, s amikor már megsűrűsödött hozzákeverünk 10 dkg vajat, és a hal pároló levét. Az így nyert ízes mártással a melegen tartott halat a tálon leöntjük; és petrezselymes burgonyával tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg süllő
- 20 dkg vaj
- 3 dl fehérbor
- 3 dl tejszín
- 4 tojás
- 3 dkg vöröshagyma
- só

A közzététel dátuma: 2009-10-26



 29 

Összesen: 43 db




Magyar ételek
Halak


Látogatók száma: 687125