Magyar Ă©telek

Egyéb







Süllőszeletek jóasszony módra

A fölszeletelt halat megsózzuk, és kivajazott, lapos szélű edénybe tesszük. Ráöntjük a fehérbort, valamint egy kevés hal alaplevet, amelyet a halfej kifőzésével kaptunk. Megvajazott zsírpapírral letakarjuk, és lángelosztón, fedő alatt puhára pároljuk. Ezután óvatosan egy másik edénybe szedjük, a levét pedig jó sűrűre beforraljuk. Egy másik edényben olvasztott vajban finomra vágott hagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát, megsózzuk, borsozzuk; és nyílt lángon gyorsan zsírjára sütjük. Petrezselyemmel összekeverjük, egy kevés liszttel meghintjük, a hallével felengedjük, tejszínt adunk hozzá, felforraljuk, és ráöntjük a halszeletekre. Egyszer átforraljuk, és azonnal forrón tálaljuk. Vajas burgonyaköretet adunk hozzá.
 
Hozzávalók:
- 1 kg tisztított fogas (vagy süllő)
- 15 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 3 dkg vöröshagyma
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 20 dkg gomba
- 1 g törött bors
- 1,5 dl tejszĂ­n
- 1,5 dl fehérbor
- 2 dkg sĂł

A közzététel dátuma: 2009-10-27



 30 

Összesen: 43 db




Magyar Ă©telek
Halak


Látogatók száma: 702016