Magyar Ă©telek

Egyéb







Tejfölös ponty

A pontyszeleteket megsózzuk, füstölt szalonnával megtűzdeljük, a főtt, megtisztított burgonyát karikára vágjuk, kivajazott tűzálló tálra rakjuk. Egy kis vajjal meglocsoljuk és megsózzuk. A halszeleteket forró olajban hirtelen megsütjük, és azonnal a burgonyára rakjuk. 2 dl tejföllel elkeverünk egy kiskanál pirospaprikát, egy kis törött borsot, majoránnát, s ráöntjük a halszeletekre. Ezután forró sütőbe tesszük és világos pirosra sütjük. Időközben egy kevés vajjal meglocsoljuk.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg pontyszelet
- 15 dkg szalonna
- 50 dkg főtt burgonya
- 6 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 kiskanál pirospaprika
- só, törött bors
- 1 késhegynyi majoránna
- 5 dkg vaj
- olaj
 

A közzététel dátuma: 2009-10-31



 34 

Összesen: 43 db




Magyar Ă©telek
Halak


Látogatók száma: 710070