Magyar ételek

Egyéb







Boros őzcombszeletek

Az őz hátsó combját vagy gerincét több vízben jól átmossuk. Ezután ujjnyi vastagra fölszeleteljük. Egy kicsit kivetjük, megsózzuk, borsozzuk. Lisztbe mártjuk és kevés, de forró olajban a szeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Vigyázzunk, nehogy kiszárítsuk. Ha kisült, előmelegített tűzálló tálra szedjük, a pecsenyelébe egy kevés lisztet szórunk, egy kevés paradicsompürét és néhány csepp bort öntünk, felforraljuk, és a tálra szedett szeletekre öntjük. Zsírban sült burgonyagombóccal körítjük.
 
 Hozzávalók:
- 1 őz hátsó combja vagy gerince
- só, bors, liszt, olaj, paradicsompüré, bor

A közzététel dátuma: 2009-11-10



 1 

Összesen: 54 db




Magyar ételek
Vadpecsenyék


Látogatók száma: 687107