Magyar ételek

Egyéb







Almás lepény

Az almákat megtisztítjuk, káposztareszelőn megreszeljük, majd vajban megpároljuk. A lisztet simára keverjük a tejben, hozzáadjuk a tojássárgákat és a fahéjas cukrot. Végül beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot és a párolt almát. Az így kapott vastag tésztából lepényeket sütünk forró zsírban, palacsinta-sütőben. Vaníliás porcukorral megszórva, melegen fogyasztjuk.

Hozzávalók:
- 30 dkg alma
- 3 dkg vaj
- 3 dl tej
- 15 dkg liszt
- 2 db tojás
- 10 dkg porcukor
- egy késhegynyi őrölt fahéj
- 3 dkg vaníliás cukor
- 10 dkg zsír

A közzététel dátuma: 2012-01-21



 1 

Összesen: 49 db




Magyar ételek
Meleg tészták


Látogatók száma: 687105