Magyar Ă©telek

Egyéb







CsĂşsztatott palacsinta

A lisztet a hideg tejjel csomómentessé elkeverjük, és lángelosztón állandó keveréssel addig főzzük, amíg az edény falától elválik. Ekkor langyosra hűtjük, beledolgozzuk a tojások sárgáját, 3 dkg porcukrot és egy pici sót. Könnyedén hozzákeverjük a keményre felvert tojáshabot. Palacsintasütőt kivajazunk, egy kissé jobban, mint a rendes palacsintánál, és az anyagból habkartonnal vékony lapot kenünk rá. Lángelosztón rózsaszínűre sütjük, és egy odakészített lapos tűzálló tálra csúsztatjuk, a tetejét cukros dióval megszórjuk. A következő lapot rácsúsztatjuk, és így folytatjuk, amíg az anyag el nem fogy. A lapoknak csak az egyik oldalát sütjük meg. A felső lapot úgy borítjuk rá, hogy a megsült oldala legyen felül. Tálalás előtt 15 percre előmelegített sütőbe helyezzük, és gyengén átsütjük. Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 6 dkg liszt
- 3 db tojás
- 7 dkg porcukor
- 5 dkg darált dió
- 1 dkg zsĂ­r vagy vaj

A közzététel dátuma: 2012-04-16



 6 

Összesen: 22 db




Magyar Ă©telek
Palacsinta


Látogatók száma: 704445