Magyar Ă©telek

Egyéb







Hortobágyi palacsinta

A lisztből a szokásos módon vékony palacsintákat sütünk. Két kanál olajban megpirítjuk a vékonyra vagdalt, főtt füstölthúst és a gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, pároljuk, majd zsírjára sütjük. Belekeverünk apróra vágott kemény tojásokat, egy csomó apróra vágott zöldpetrezselymet és reszelt sajtot. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, két végüket betűrjük, és lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatva, bő olajban ropogósra sütjük. Majonézes salátát adjunk hozzá. Tölthetjük az apróra vagdalt tejfölös pörkölt sűrűjével, és a tejfölös mártásával pedig a tányéron leöntjük.

Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 1 db tojás
- 2 dl olaj
- 20 dkg füstölt hús
- 25 dkg gomba
- 2 db kemény tojás
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 db tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa, vagy 25 dkg sovány sertéspörkölt
- 1 dl tejföl
- liszt, só, törött bors

A közzététel dátuma: 2012-01-07



 11 

Összesen: 22 db




Magyar Ă©telek
Palacsinta


Látogatók száma: 723158